I ONA BI VLADALA

Pamela Anderson poziva Obamu da legalizira marihuanu

20.11.2008.
u 14:14
Pogledaj originalni članak

Brojne zvijezde žele se uključiti u predsjedavanje Baracka Obame Sjedinjenim Američkim Državama pa ga obasipaju svojim prijedlozima kako da svi zajedno poboljšaju njihovu domovinu. Među njima je i Pamela Anderson koja je novoizabranom predsjedniku poslala pismo u kojem ga poziva da legalizira marihuanu, promiče vegetarijanstvo i završi rat u Iraku.

Pamela, rođena u Kanadi, ove je godine prvi put glasovala na predsjedničkim izborima nakon što je prije četiri godine dobila dvojno državljanstvo. U pismu, objavljenom na njezinoj internetskoj stranici, glumica također poziva Obamu da postroži kazne za zlostavljače djece.

“Dragi gospodine Obama: moje misli i ideje”, započinje Pamela pismo te nastavlja: “...Vlada bi trebala kastrirati svakog zlostavljača i potencijalne zlostavljače kod kojih je pronađena dječja pornografija. Djecu koja su dovoljno hrabra da progovore o tome trebalo bi shvatiti jako ozbiljno i pobrinuti se da pravda bude zadovoljena. Zlostavljanje je puno gore od bilo kojeg suđenja – naša djeca trebaju bolju zaštitu i pravdu. Zlostavljanje treba zaustaviti, a ne samo kazniti”, piše Anderson.

Legalizacija marihuane bi pak, smatra Pam, pridonijela sigurnosti u zemlji, a vegetarijanstvo bi pomoglo u zaustavljanju gladi u svijetu.

“Pokrenite energičnu akciju protiv tvorničkih farmi koje ubijaju okoliš i kolju tolike životinje, bezrazložno i nepotrebno jer je to nezdravo i nepraktično”, kritizira velika zagovarateljica prava životinja.

Pamela poziva predsjednika da trupe koje se bore u Iraku vrati kući te da zaustavi ubijanje. Smatra da bi se u suradnji s ratnim veteranima, koji imaju veliku mudrost, mogao uspostaviti mir u svijetu.

(K.B.)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr