Koncerti Kajane Pačko i Petrita Çekua

Nakon Zagreba izvrstan duo u Bolu, Hvaru i na Splitskom ljetu

Foto: Lasta Slaviček
Nakon Zagreba izvrstan duo u Bolu, Hvaru i na Splitskom ljetu
28.07.2015.
u 10:08
Izvrsna glazbenica, koja već dugo živi u inozemstvu, s virtuoznim je gitaristom svoje hrvatsko glazbeno ljeto započela u Korčuli
Pogledaj originalni članak

Nakon fantastičnog prošlotjednog nastupa u crkvi sv. Marka s orguljašem Pavlom Mašićem, gitarist Petrit Çeku ostao je u Zagrebu uvježbavati program u jednom drugačijem duetu, s violončelisticom Kajanom Pačko

Izvrsna hrvatska glazbenica, koja već dugo živi i djeluje u inozemstvu, s virtuoznim je gitaristom svoje hrvatsko glazbeno ljeto započela nastupom u Korčuli, a prošle subote nastupili su u okviru zagrebačkog ljetnog festivala Amadeo. Koncert u predvorju Muzeja Mimara počeo je "La Follijom" Arcangela Corellija u aranžmanu Valtera Dešpalja, koji je za gitaru i violončelo priredio i popularnu sonatu "Arpeggione" Franza Schuberta. Uz to je violončelo Kajane Pačko "otpjevao" i dvije Schubertove popijevke. U drugom dijelu drugačiji zvuci: među skladbama Manuela de Falle, Astora Piazzolle i Gaspara Cassadoa našlo se i jedno djelo pisano upravo za violončelo i gitaru, "Canzona" suvremenog hrvatskog skladatelja Srđana Dedića. Nakon zagrebačkog nastupa dvoje glazbenika, koji silno uživaju u suradnji i glazbi koju izvode, nastavlja svoju malu jadransku turneju. S istim programom već večeras, 28. srpnja, nastupaju u dominikanskom samostanu u Bolu, na otoku Braču, a dvije večeri kasnije u franjevačkom samostanu u Hvaru. Naposljetku, 2. kolovoza u njihovom će muziciranju moći uživati i publika Splitskog ljeta u Galeriji umjetnina.

Tim koncertom Kajana Pačko se ujedno vraća kući, u rodni grad u kojem je stekla temeljno glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u klasi Vladimira Lukasa, prije nego je već s četrnaest godina postala studentica Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 

>>Vruća, vruća večer uz orgulje i gitaru u crkvi sv. Marka

>>Ivana Lazar i Pavle Mašić nastupaju na dodjeli nagrade Milka Trnina

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.