LEGENDA

Najveći strip-junak našeg djetinjstva je Zagor

Foto: Rade Nagraisalović/Wikimedia Commons
Najveći strip-junak našeg djetinjstva je Zagor
19.05.2015.
u 17:41
Više od 50 godina nakon prvog izdanja, Zagor se još uvijek čita s guštom
Pogledaj originalni članak

Vjerojatno ne postoji muškarac koji nije odrastao na stripovima iz Zlatne serije i Lunovog magnus stripa, koji su bili obavezno štivo svakog dječaka, pogotovo 80-tih i početkom 90-tih. Stoga je redakcija Kulta odlučila napraviti listu 10 najvećih strip-junaka našeg djetinjstva.

Na prvom mjestu se, očekivano, našao Zagor koji je iza sebe ostavio Alana Forda i Velikog Bleka. „Duh sa sjekirom, zajedno sa svojim debelim i uvijek gladnim pratiteljem Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzalesom (jednostavno Chicom) obitava u dubini šume Darkwood. Tijekom 50 godina postojanja, hrabri Zagor borio se s mnogim neprijateljima, od kojih će uvijek ostati zapamćen poludjeli izumitelj profesor Hellingen, čarobnjak s magičnim moćima Kandrax, izuzetno inteligentni kriminalac Mortimer, mađarski vampir barun Rakosi… Više od 50 godina nakon prvog izdanja, Zagor se još uvijek čita s guštom, stoga je odluka o broju jedan naše liste bila jednostavna!“ – piše u objašnjenju prvog mjesta liste.

Tko se sve našao na listi pogledajte OVDJE.

>> U dvorištu mu društvo prave Mohikanci, Zagor i Chico

>> 'Zagor je neka vrsta Tarzana, uvijek sam pazio da njegovi mišići nisu preveliki'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar M_Cibale
M_Cibale
18:38 19.05.2015.

Ne ne,Alan Ford je bio zakon! :)

Avatar __________
__________
20:02 19.05.2015.

Slažem se, iako je bilo i dosta drugih. Nažalost, taj užitak i uzbuđenje dok sam kao klinjo čitao Zagora ne daju se više ponoviti. No svaka čast Talijanima na tome.

DU
Deleted user
18:23 19.05.2015.

''Sila Majk'' je bio zgodnija faca.