Gavella & Europlakat Fair

Najbolji glumci su Jelena Miholjević i Filip Križan

Foto: arhiva Gavella
Najbolji glumci su Jelena Miholjević i Filip Križan
20.06.2019.
u 12:34
Pogledaj originalni članak

Sinoćnjom svečanom dodjelom nagrada završio je ovogodišnji Gavella & Europlakat Fair.

Najbolja predstava u cjelini, po odabiru žirija portala Studentski.hr, jest “Kiklop”, koju je po slavnom romanu Ranka Marinkovića režirao Saša Anočić. Žiri je u svom obrazloženju istaknuo kako ovo novo kazališno čitanje “Kiklopa “ na Gavellinoj sceni pokazuje da je njegova poruka svevremenska.

Najbolje glumce izabrao je žiri publike, a oni su Jelena Miholjević i Filip Križan.

Prvakinja Gavelle Jelena Miholjević nagradu je dobila za ulogu Stele u predstavi “Stela, poplava” Dine Pešuta u režiji Selme Spahić, a Filip Križan za naslovnu ulogu u drami “Cigla”, Filipa Šovagovića, u režiji Kreše Dolenčića. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.