Premijera

Nagrađivani Sjever u kinu Europa

Foto: Kino Europa
Nagrađivani Sjever u kinu Europa
02.02.2011.
u 15:07
Naoružan alkoholom i gomilom antidepresiva, junak sjeda na svoj skimobil i kreće put arktičkih prostranstava
Pogledaj originalni članak

Od četvrtka u kinu Europa prikazuje se "Sjever" redatelja Runea Denstada Langla, osvajač nagrade FIPRESCI i Europa Cinemas Label u Berlinu, te nagrade za najbolju režiju u Tribeci 2009. godine.

Ovaj "antidepresivni off-road" film, za koji Varietyjevi kritičari kažu da pršti od "fascinantnih vizuala koji podsjeća na filmove Jima Jarmuscha i Boulija Lannersa", govori o 30-godišnjem Jomaru koji je prije šest godina zamijenio blistavu karijeru skijaškog asa usamljeničkim životom u izoliranom skijaškom parku.

Jomarovu jednoličnu svakodnevicu ispunjenu TV-dokumentarcima iznenada prekida saznanje da ima sina iz prethodne veze. Oboružan alkoholom i gomilom antidepresiva, junak sjeda na svoj skimobil i kreće put arktičkih prostranstava u potragu za svojim potomkom. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.