Ansambl Esperanza

Mladi virtuozi stižu u Hrvatsku ovjenčani velikom nagradom

Foto: Esperanza
Mladi virtuozi stižu u Hrvatsku ovjenčani velikom nagradom
20.09.2018.
u 09:59
Ansambl Esperanza je osnovan 2015. godine od studenata i stipendista Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, a za svoj prvi CD 2917. je dobio i uglednu međunarodnu nagradu ICMA
Pogledaj originalni članak

Uoči svog prvog nastupa u Hrvatskoj, koji će se održati 27. rujna na Samoborskoj glazbenoj jeseni, komorni ansambl Esperanza je proglašen jednim od ovogodišnjih dobitnika nove velike njemačke nagrade Opus Klassik koja se dodjeljuje za iznimne dosege, intepretacije i diskografska izdanja na području klasične glazbe u čitavom svijetu.  

Nagrada Opus Klassik ustanovljena je kao nasljednik nagrade Echo Klassik, svojevrsnog njemačkog "Grammyja".

Ansambl Esperanza je osnovan 2015. godine od studenata i stipendista Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, a za svoj prvi CD 2917. je dobio i uglednu međunarodnu nagradu ICMA. Utemeljitelj Esperanze, kao i lihtenštajnske akademije, je Hrvat Dražen Domjanić, a u ansamblu svira i nekoliko mladih hrvatskih glazbenika. Koncert u Samoboru obilježit će i nastupi dvije sjajne violinistice. Koncertna majstorica i voditeljica ansambla Chouchane Siranossian bit će solistica u Vivaldijevim "Godišnjim dobima", a u istoimenoj skladbi Astora Piazzole solo dionicu svirat će Sara Domjanić.

Niz sjajnih koncerata koje nudi 43. Samoborska glazbena jesen počinje svečanim otvorenjem u subotu, 22. rujna, kada će u župnoj crkvi sv. Anastazije nastupiti ansambl Guitarrismo sastavljen od osmorice gitarista, predvođenih vituozima svjetskoga glasa Zoranom Dukićem i Petritom Çekuom.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
10:41 27.09.2018.

Odlično!