Foto: Tomislav Miletić/Pixsell Cameron Carpenter
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell Cameron Carpenter
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell Cameron Carpenter
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell Cameron Carpenter

Mladi Cameron Carpenter zvijezda je svijeta klasične glazbe, ali i Instagrama

24. 08. 2018. u 12:11 0
Američki glazbenik nastupit će na zatvranju Dubrovačkih ljetnih igara sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, u TV i radio prijenosu

U vrućoj noći zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara kao pravo glazbeno osvježenje doći će američki orguljaš Cameron Carpenter, nagrađivana mlada zvijezda klasične glazbe, ali i Instagrama, na kojem rado objavljuje fotografije sa svojih putovanja ili pozira u maniri moderne pop-zvijezde.

STEFAN MILENKOVIĆ Dubrovnik je kao razglednica, ovdje baš uživam

U Dubrovniku će nastupiti sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, a koncertom će ravnati talijanski dirigent Daniele Rustioni. U programu su Rahmanjinove Varijacije na Paganinijevu temu u obradi koju potpisuje sam Cameron Carpenter, a svoju verziju skladbe opisuje kao “Rahmanjinova na steroidima”.

Dubrovačke ljetne igre Krema svjetskog pijanizma trenutno se nalazi u Dubrovniku

Cameron Carpenter rođen je 1981. u Pennsylvaniji u SAD-u, a svojom muzikalnošću, tehničkim sposobnostima i pionirskim duhom već je ostavio trag u suvremenoj povijesti glazbe. Od samog dovršetka izrade njegova instrumenta pod nazivom Međunarodne putujuće orgulje (The International Touring Organ – ITO) 2014. Cameron prkosi početnoj skepsi spram ovog digitalnog instrumenta te ga je etablirao na najprestižnijim svjetskim pozornicama. Sad već gotovo isključivo nastupa na svojem ITO-u. Dubrovački koncert Camerona Carpentera uživo će prenositi Prvi program HTV-a i Treći program HR-a.

 

ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".