Novi projekt Montažstroja

Mladež bez Boga

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Mladež bez Boga
14.11.2018.
u 11:13
Pogledaj originalni članak

Koji riff svira mladež bez Boga?
Na koji beat repa mladež bez Boga?
Na koji bpm pleše mladež bez Boga?

To su pitanja koja postavlja Montažstroj u svom novom, instigantnom projektu. I ta su pitanja tema upravo raspisanog natječaja. Naime, Montažstroj, Zagrebačko kazalište mladih, PDV Records i Ravno do dna pozivaju zainteresirane da  naprave svoju autorsku skladbu naziva “Mladež bez Boga” i tako da sudjeluju  u društveno angažiranom kulturnom projektu “Mladež bez Boga” (#mladezbezboga).

U što vjeruje današnja mladež? Koje su vrijednosti današnje mladeži? Koji su ideali današnje mladeži? Tko je današnja mladež? Natječaj je otvoren za sve Vas glazbenike koji svoju kreativnost i poruku možete prepoznati u sintagmi #mladezbezboga. Najbolje skladbe bit će objavljene na kompilaciji PDV Recordsa u veljači 2019. godine.

Natječaj je otvoren za sve glazbenike, neovisno iz koje zemlje dolaze. Skladba može nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. "Omladina bez Boga", "Mladina brez Boga", "Jugend ohne Gott", "Youth without God", "Младина без Бог”... Stilskih i stvaralačkih ograničenja nema. Potrebno je poslati gotovu autorsku skladbu, a stručni žiri sastavljen iz redova PDV Recordsa, Ravno do dna i Montažstroja odabrat će pjesme za kompilaciju koja će biti objavljena u veljači 2019. kao segment interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga.

Sve upite zainteresirani mogu poslati na info@mladezbezboga.com, a to je i adresa na koju se šalju radovi,  gotove snimke skladbi. Rok je  15. prosinac 2018. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CR
crodux
12:28 14.11.2018.

nema bez Boga ništa!

Avatar Parousia
Parousia
14:03 14.11.2018.

Psalam(13,14)"Davidov Bezumnik rece u srcu:>Nema Boga<.Pokvareni rade gadosti;nitko da cini dobro.Jahve s neba gleda na sinove ljudske da vidi ima li tko razuman Boga da trazi.No,svi krenuse zajedno,svi se pokvarise:nitko da cini dobro-nikoga nema.Nece li se urazumiti svi sto bezakonje cine,koji prozdiru narod moj kao da jedu kruha?Ne zazivlju ime Jahvino:jednom ce drhtati od straha,jer je Bog s rodom pravednim.Zelite razbiti nakane ubogog:Jahve je utociste njegovo.O neka dodje sa Siona spas Izraelu!Kad Jahve promijeni udes naroda svoga,klicat ce Jakov,radovat' se Izrael."

DA
Danijel2
12:50 14.11.2018.

Onaj tko ima vjeru u Boga ili neki "viši ideal" barem može očekivati da se ima na što osloniti u najtežim trenucima. Niti jedna religija nema pravo prisvojiti "pravo na Boga". Vjera u "Nešto" treba biti samo pomagalo, oslonac za popravljanje samog sebe. Ne možeš biti uz Boga i biti pedofil.