stanje knjige u društvu

Mišo Nejašmić u podcastu Moć knjige – podcast Noći knjige: 50 posto Hrvata ne čita

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Na konferenciji za medije najavljena ovogodišnja manifestacija Noć knjige
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Na konferenciji za medije najavljena ovogodišnja manifestacija Noć knjige
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Na konferenciji za medije najavljena ovogodišnja manifestacija Noć knjige
18.01.2022.
u 11:45
U podcastu Nejašmić govori o istraživanju čitanosti koje se u Hrvatskoj provodi već deset godina
Pogledaj originalni članak

Kakvo je stanje knjige u društvu? Koliko se u Hrvatskoj čita? Kakve su politike vezane uz knjigu, a kakve bi trebale biti? Na ova i druga pitanja u podcastu Moć knjige – podcast Noći knjige odgovara Mišo Nejašmić, vlasnik nakladničke kuće i antikvarijata Jesenski i Turk te Superknjižare, jedan od pokretača danas najmasovnije i najpopularnije manifestacije za poticanje čitanja – Noći knjige i uvijek rado viđen sugovornik na temu knjige.

U podcastu Nejašmić govori o istraživanju čitanosti koje se u Hrvatskoj provodi već deset godina.

„Možemo biti sretni što smo zemlja koja ima takav tip istraživanja, što imamo refleksiju o tom nama važnom momentu“, kaže dodajući da čak 50 posto Hrvata ne čita.

„Još više zabrinjava što 50 posto onih koji nisu pročitali niti jednu knjigu u godinu dana, kažu da ih na to ništa ne može ni natjerati – njih zapravo knjige ne interesiraju“, govori Nejašmić.

U razgovoru s voditeljicom podcasta, mladom pjesnikinjom Dobrilom Zvonarek dotaknuo se i pitanja ekonomije i proizvodnje knjige, popularizaciji iste te njezine budućnosti osobito u kontekstu brzorastućih novih tehnologija i digitalnog društva.

Podcast pratite na You Tube kanalu DigiLab NSK Podcasti te na aplikacijama i servisima za audio sadržaj kao što su Spotify, Deezer, Google Podcast i Podbean.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.