Nova biblioteka slikovnica

"Miševi i mačke naglavačke” s novim ilustracijama slave četrdeseti rođendan

Foto: arhiva Znanje
"Miševi i mačke naglavačke” s novim ilustracijama slave četrdeseti rođendan
29.11.2013.
u 23:00
Luko Paljetak, Ninoslav Kunc i Stanislav Femenić su autori slikovnica s kojima Znanje pokreće novu biblioteku za djecu
Pogledaj originalni članak

Pred nama je sezona kupovanja darova, a u njoj su mališani uvijek na prvom mjestu. Nova i edukativna mogućnost stiže iz izdavačke kuće Znanje koja je pokrenula novu biblioteku slikovnica Stribor u kojoj nudi najljepše domaće i strane priče uz likovnu obradu najboljih hrvatskih ilustratora. Za početak, objavljene su tri slikovnice, a sve tri djecu uvode u čaroban svijet stihova.

Prva od njih je “Miševi i mačke naglavačke” Luka Paljetka, koja je objavljena u povodu četrdesete obljetnice prvog izdanja te nezaboravne zbirke pjesama našeg akademika. Novo izdanje ilustrirao je Ninoslav Kunc, u svom sada već svima dobro znanom, otkvačenom i komičnom stilu.On je i autor (teksta i ilustracija) druge slikovnice “Stihovite hrvatske priče”, koja donosi vesele rimovane stihove koji malog čitatelja vode na maštovito putovanje kroz hrvatska mjesta i gradove.Treći naslov u novoj biblioteci je: “Idi pa vidi”. Slikovnica je nastala prema izuzetno ritmičnim i humorističnim pjesmama nedavno preminulog pjesnika i pripovjedača Stanislava Femenića, a likovni život im je udahnula ilustratorica Sanja Rešček Ramljak.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.