Vesna Parun

Mapa Vesne Parun za prvu godišnjicu njezine smrti

Foto: boris ščitar/pixell
Mapa Vesne Parun za prvu godišnjicu njezine smrti
24.10.2011.
u 13:16
Točno na prvu godišnjicu smrti velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun u Napretkovu neboderu u Zagrebu bit će predstavljena mapa s njezinim slikama i stihovima. Izdavač je Društvo prijatelja Slunja i Rastoka.
Pogledaj originalni članak

Točno na prvu godišnjicu smrti slavne i plodne hrvatske pjesnikinje Vesne Parun u Kulturnom centru Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Bogovićevoj ulici 1 u Zagrebu s početkom u 18 sati bit će predstavljena mapa “Slikom i stihom Vesna Parun". Mapu je objavilo Društvo prijatelja Slunja i Rastoka, a u Planićevu Napretkovu neboderu bit će izložene i fotografije Zlate Vucelić čija je tema najznamenitija hrvatska pjesnikinja. O književnim, ali i likovnim dometima Vesne Parun govorit će i pjesnici, ali i likovni znalci akademik Tonko Maroević i predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić. Zidić je kao ravnatelj Moderne galerije u Zagrebu svojedobno otkupio jednu sliku Vesne Parun, a Vesna Parun sedamdesetih je godina izlagala i na zagrebačkom salonu. Njezina strast prema slikanju i crtanju ponovno se jače pojavila ratnih devedesetih godina kada je nastao veliki ciklus slika posvećen ribama i maslinama te motivima djetinjstva. U programu u Napretkovu neboderu sudjeluju i Sandra Bagarić i Darko Domitrović te Branko Pejnović.

Vesna Parun umrla je 25. listopada 2010. godine u lječilištu u Stubičkim Toplicama u 88. godini. Pokopana je na groblju u Grohotama na Šolti, odakle je potjecala njezina majka Antica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.