KONCERT

Makedonski etno bend Monistra svira u Tvornici Kulture

Foto: arhiva
Makedonski etno bend Monistra svira u Tvornici Kulture
02.11.2011.
u 16:28
Monistra je prava poslastica za ljubitelje dobroga zvuka. Uz Aleksandra na kavalu i tamburi, Monistru čine Gabriela Januševska, koja studira narodno pjevanje u Štipu, a po stilu pjevanja prava je nasljednica legendarne Vanje Lazarove
Pogledaj originalni članak

Monistra, trenutačno najpopularniji etno band u Makedoniji, svira u Tvornici kulture 21. studenoga od 21 sat, predvođen Aleksandrom Jovevskim, hrvatskoj publici već dobro znanim kavalistom Afiona. Monistra je prava poslastica za ljubitelje dobroga zvuka. Uz Aleksandra na kavalu i tamburi, Monistru čine Gabriela Januševska, koja studira narodno pjevanje u Štipu, a po stilu pjevanja prava je nasljednica legendarne Vanje Lazarove. Tu su još Jovan Strezoski i Filip Nikolovski na tamburama te Damjan Zifovski i Marjan Andonovski na udaraljkama. U prosincu 2008. godine izdali su svoj prvi album koji je dobio izvrsne kritike. Ulaznica je 35 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.