Kvarner

Lutka i Ružičasta sanjarica za kazališni vikend u Opatiji

Foto: arhiva
Lutka i Ružičasta sanjarica za kazališni vikend u Opatiji
19.10.2012.
u 12:36
U komediji 'Lutka' muškarac, kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila njegova djevojka, počinje živjeti sa ženom lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca
Pogledaj originalni članak

Teatar Gavran, s Robertom Kurbašom i Doris Pinčić u glavnim ulogama, izvodi komediju Mire Gavrana "Lutka" u subotu 20. listopada u 12 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji, a Mala scena izvodi predstavu za djecu "Ružičasta sanjarica" u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer.

U komediji "Lutka" muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka počinje živjeti sa ženom lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku konstruirala je žena znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola. 

"Ružičasta sanjarica" koja je namijenjena mlađim osnovnoškolcima kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, ponajprije o zaokupljenosti obvezama i osamljenošću. No, s obzirom na to da u snovima možemo biti što god poželimo i možemo raditi što god nam padne na pamet, i likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i u snovima stvaraju svoj mali, zasebni svijet.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.