ZKM

'Ljudski glas se ne propušta'

Foto: screenshot
Ljudski glas
28.12.2018.
u 11:33
Pogledajte u videu što o predstavi kažu oni koji su je već pogledali i za vas ocijenili: Lana Bobić, Paolo Magelli, Sanja Sarnavka, Rada Borić, Mateja Medlobi, Nada Beroš
Pogledaj originalni članak

Prve kazališne tjedne u 2019. započinjemo i izvedbom intrigantne predstave 'Ljudski glas'. Taj ženski glas će razumjeti generacije i žena i muškaraca. Drama je strukturirana kao monolog ženskog lika upućen preko telefonske slušalice ljubavniku koji će se sutradan vjenčati s drugom ženom. Dobro će vas zamisliti i nasmijati.

Pogledajte u videu što o predstavi kažu oni koji su je već pogledali i za vas ocijenili: Lana Bobić, Paolo Magelli, Sanja Sarnavka, Rada Borić, Mateja Medlobi, Nada Beroš.

Intervju: Redatelj i montaža Lovro Mrđen; snimatelj: Matej Subotić

Rezervirajte svoje ulaznice već danas za izvedbe predstave 'Ljudski glas' 8. i 9. siječnja 2019. na blagajni ZKM-a (telefon: 01 4872 554) ili putem mrežnih stranica, www.zekaem.hr.

Ljudski glas bio je izazov velikim glumicama i redateljima dvadesetog stoljeća. Iako napisan prije osamdeset i pet godina Ljudski glas i dalje je inspirativan predložak kompleksnih izvođačkih i redateljskih slojeva. Predstava Ljudski glas višeglasna je scenska cjelina koncipirana iz poetskog monologa Jeana Cocteaua, fragmenata epistolarno-ispovjednog romana I Love Dick autorice Chris Kraus te izabranih dijelova intimističko-teorijsko-filozofskog teksta Testo Junkie Paula B. Preciada.

Glume: Hrvojka Begović, Nataša Dorčić, Barbara Prpić, Urša Raukar i Lucija Šerbedžija.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.