Knjiga

Legendarni " Zeko i potočić" za najmlađe u obliku slikovnice

Foto: arhiva VL
Legendarni " Zeko i potočić" za najmlađe u obliku slikovnice
09.11.2010.
u 14:20
U izdavačkoj kući Naša djeca nadaju se da će uza slikovnicu biti manje dječjih suza nego uz pjesmicu uz koju su odrasle generacije
Pogledaj originalni članak

Nakladnička kuća Naša djeca upravo je izdala slikovnicu Zeko i potočić koja je nastala po jednoj od naših najpopularnijih dječjih pjesmica svih vremena. Promovirat će je Na Interliberu u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma u  srijedu 10. studenog u 16 sati. Promociji će nazočiti obitelj autora teksta Branka Mihaljevića (supruga Miroslava, sin Mario s obitelji, unuk Branimir s obitelji), ilustratorica Marsela Hajdinjak te Zdenka Vučković i dječji zbor Pahuljice.

Maleni zeko u potrazi za potočićem u zimskoj noći snažna je metafora potrage za nadom i utjehom u trenucima kada se sve čini tužnim i hladnim. Proljeće nakon duge zime donosi utjehu i nadu pa se u ovoj slikovnici pojavljuje toliko traženi potočić. Možda će uz ovu slikovnicu biti manje dječjih suza nego uz samu pjesmicu koju djeca mahom doživljavaju vrlo tužnom. Marsela Hajdinjak svojim je ilustracijama dočarala srž pjesmice Branka Mihaljevića i spojila dominantne note ovoga remek-djela hrvatske dječje književnosti – smireni i tihi zimski ambijent s iznimnim emocionalnim nabojem.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.