nakon dobrih kritika

Unatoč očekivanjima, 'Kauboje' pogledalo samo 28.000

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Unatoč očekivanjima, 'Kauboje' pogledalo samo 28.000
02.11.2013.
u 21:30
U filmu je glumila ista glumačka postava kao i u kazališnoj predstavi
Pogledaj originalni članak

Komediju “Kauboji” do ovoga je vikenda, nakon tri tjedna prikazivanja, vidjelo 28 tisuća ljudi. Više nego dobar rezultat pogledamo li rezultate hrvatskih filmova proteklih godina, ali prilično razočaravajući uzme li se u obzir da su očekivanja bila mnogo veća.

Nakon više od 100 tisuća gledatelja Brešanove “Svećenikove djece”, 80 tisuća “Koka i duhova” i nešto sitno manje od toga “Sonje i Bika”, očekivalo se da će “Kauboji” nastaviti uzlaznu putanju pokrenutu lani. Međutim, rezultat je izostao i, ne dogodi li se neki veći zaokret, film bi se mogao zaustaviti na otprilike 35 tisuća gledatelja.

“Kauboji” su dobar film s velikim tržišnim potencijalom, pa što je moglo poći loše? Možda ideja da film bude istodobno prikazan u rekordnih 40 kina (multipleksima i obnovljenim tzv. neovisnim kinima) nije bila najbolja jer se nije stigla razmahati usmena predaja, najbolja moguća promocija. A možda je film žrtva općenitog pada gledanosti koji traje još od prvog kvartala godine ili su možda razlozi, kako nagađa redatelj Tomislav Mršić, posve izvanfilmski.

– Ne znam koga bih ili što krivio – kaže Mršić.

– Trideset pet tisuća gledatelja bio bi blagi podbačaj, mislim da bi 50 tisuća bilo realnije. Ali ne znam što bih rekao. U distributerskoj kući Blitz kažu da je to zbog toplog vremena, da svi filmovi ostvaruju slabije rezultate nego su očekivali. Možda se situacija popravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TO
Tomi12
22:54 02.11.2013.

Prvenstveno ne želim potrošiti min 66 kn za 2 karte kn da bih pogledao domaći film u kinu, koji mogu za koji mjesec i u videoteci za 12 kn posudit. Drugo pohlepni cinestar i slični imaju previsoke cijene kokica, sokova i ostalih potrošačkih junk s.anja. Zabranjen unos pića i grickalica izvana, ok. Zato pozivam sve da sabotiraju manipulatore koji zarade min 50 kn po gledatelju i još te tjeraju na 13-15 min reklama prije projekcije.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
22:42 02.11.2013.

Kada ovaj narod hrvatski film počne smatrati svojim i kad se u njima autori i pisci prestanu izrugivati ovom narodu, te ga predstavljati većinom kao ....baba rogu...onda će i više ljudi dolaziti u kino.

KO
kobidrugibio
22:58 02.11.2013.

film neću gledati iz principa upravo zbog mršića... jer je izigrao tvorca kauboja, anoćića, neispoštivavši ugovor, a film se i reklamira kao "mršićevi kauboji"?!?!?!?!?