25. eurokaz

Krležinom "Salomom" u Avenue Mallu počinje 25. Eurokaz

Krležinom "Salomom" u Avenue Mallu počinje 25. Eurokaz
26.06.2011.
u 11:25
Na festivalu će gostovati kazališne, plesne i multimedijske skupine iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Belgije, Demokratske Republike Konga i Hrvatske. Unatoč smanjenju proračunskog novca, 25. Eurokaz obilježit će vrhunski umjetnici.
Pogledaj originalni članak

Krležinom "Salomom", u režiji Branka Brezovca u ponedjeljak, 27. lipnja započinje 25. Eurokaz. Predstava je smještena u prostor zagrebačkog trgovačkog centra Avenue Malla, a redatelj Brezovec rekao je kako Salomom, čija će se izvedba dogoditi u Avenue Mallu, Eurokaz nastavlja osvajanje neobičnih prostora, poput mirogojskog groblja predstavom Tertulia 2009. godine.
Unatoč ovogodišnjem smanjenju proračunskog novca za čak 30 posto, umjetnička ravnateljica festivala Gordana Vnuk ističe kako će jubilarno, 25. izdanje Eurokaza biti obilježeno vrhunskim svjetskim umjetnicima.
Od 27. lipnja do 5. srpnja na festivalu će gostovati kazališne, plesne i multimedijske skupine iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Belgije, Demokratske Republike Konga i Hrvatske. Među njima treba svakako istaknuti jednog od najznačajnijih koreografa današnjice Akrama Khana, afričkog koreografa radikalnih novina Faustina Linyekulu te francusku redateljsku zvijezdu u usponu Philippea Quesnea. Poseban dio programa čine četiri predstave koje su dio projekta „Fokus na utjecaju znanosti u izvedbenim umjetnostima“. Projekt je dobio potporu europskog programa Kultura 2007-2013 i u njemu je Eurokaz jedan od partnera, a predstavlja novu generaciju umjetnika koji djeluju na granici umjetnosti i znanosti.
Eurokaz je u svojih četvrt stoljeća postojanja uspio opstati kao nezaobilazna kulturna činjenica u zemlji, a na međunarodnom planu kao najrespektabiliniji kazališni festival u ovom dijelu Europe.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.