Nagrada sfera

"Kriza" Marka Mihalinca i Velimira Grgića najbolji ZF-roman

Foto: arhiva
"Kriza" Marka Mihalinca i Velimira Grgića najbolji ZF-roman
11.05.2011.
u 14:51
U kategoriji minijatura nagradu je odnio Ed Barol sa svojom "Avangardom", a za kratku priču nagrađena je Sanja Tenjer za "Kao iz pera Arbine bake"
Pogledaj originalni članak

Roman "Kriza" autora Marka Mihalinca i Velimira Grgića dobitnik je ovogodišnje nagrade SFERA, jedine nacionalne nagrade za najbolja znanstvenofantastična djela objavljena u 2010. godini. U kategoriji minijatura nagradu je osvojio Ed Barol sa svojom "Avangardom", za kratku priču nagrađena je Sanja Tenjer za "Kao iz pera Arbine bake". U kategoriji priča najbolja je bila "Starozavjetna" Katarine Brbore, a "Sjećaš li se zečića na Suncu?" Danijela Bogdanovića najbolja je novela.

"Kad je svijet bio mlad: visoka fantastika i doktrinarni antimodernizam" autora Zorana Kravara dobio je nagradu za najbolji esej, Zdenko Bašić pobijedio je u kategoriji crno-bijele ilustracije za ilustracije u romanu "Luna", dok je Marko Horvatin proglašen najboljim za ilustracije u boji svojom ilustracijom naslovnice fanzina Eridan broj 9.

Nagrade će dobitnicima biti dodijeljene u subotu u 20 sati na svečanoj skupštini društva SFERA i sklopu konvencije SFerakon 2011. – 33. Dana znanstvene fantastike u Zagrebu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.