Krajolici

Krajolici Tomislava Čerine u muzeju Mimara

Foto: arhiva VL
Krajolici Tomislava Čerine u muzeju Mimara
29.11.2012.
u 14:11
Probuđeni Čerina javio se kao pejzažist, a to je ne samo najjači žanr hrvatskog modernog slikarstva nego i onaj esencijalni hrvatski žanr naše identifikacijske samopotvrde, napisao je Igor Zidić u predgovoru kataloga
Pogledaj originalni članak

Nove su slike Tomislava Čerine krajolici, ulja na platnu velikih formata strastvenog kromatizma. Možete ih razgledati u muzeju Mimara na izložbi koja ostaje otvorena do 16. prosinca.

Umjetnički izraz Tomislava Čerine temeljen je na iskustvu stečenom rođenjem, životom i povratkom zavičajnoj Bukovici, kraju od rijeke Krke do Karinskog mora. Kao što u katalogu izložbe kaže Miljenko Domijan, ove su slike iskonski slikarski govor u lokalnom singularu. Izložba pokazuje umjetnikovu zaljubljenost u zavičaj, ona je dapače njegova likovna apologija zavičaja.

„Probuđeni Čerina javio se kao pejzažist, a to je ne samo najjači žanr hrvatskog modernog slikarstva nego i onaj esencijalni hrvatski žanr naše identifikacijske samopotvrde“, napisao je  Igor Zidić u predgovoru kataloga.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.