HNK Varaždin

Komedija o loncu spojila varaždinsko i ptujsko kazalište

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Komedija o loncu spojila varaždinsko i ptujsko kazalište
26.09.2011.
u 12:13
Predstavu će, kazala je ravnateljica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević, ponuditi svim festivalima u Hrvatskoj, ali i festivalima u inozemstvu.
Pogledaj originalni članak

Premijerom predstave Tita Makcija Plauta "Komedija o loncu" 7. listopada Hrvatsko narodno kazalište kreće u novu sezonu. Predstava je nastala u koprodukciji s Mestnim gledališčem Ptuj, a režirao ju je Boris Kobal.

– Predstava je nastala u suradnji dvaju prijateljskih kazališta i dva pobratimljena grada s dvije strane nepotrebne granice. Naš je cilj probuditi europski duh, svijest o zajedničkoj povijesti i kulturnom identitetu – rekao je danas na konferenciji za novinare direktor Mestnoga gledališča Ptuj Peter Srpčič. Predstavu će, kazala je ravnateljica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević, ponuditi svim festivalima u Hrvatskoj, ali i festivalima u inozemstvu.

Osim "Komedije o loncu", kazališnu publiku u Varaždinu očekuje još pet premijera – "Brijačice" Lutza Huebnera, "Ružni" Mariusa von Mayenburga, "Majka i dijete" Jona Fossea, "Arapska noć" Rolanda Schimelpfeniga i "Svećenikova djeca" Mate Matišića. Na dječjoj i lutkarskoj sceni premijerno će biti izvedene predstave "Klin – čorba", "Interaktivna bajka" i "Divlji konj".

– Repertoar se temelji na našem glumačkom ansamblu, a o financijama ovisi koliko ćemo uspjeti ostvariti. Ide dalje i obnova kazališta, dio po dio – kazala je Jasna Jakovljević. Aktivan je i Kazališni studio mladih, koji ove školske godine neće otvarati nove grupe, već će popunjavati postojećih 14. Iduće godine u veljači u planu je i Festival smijeha što će ga organizirati varaždinski glumac Ljubomir Kerekeš.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.