osvajanje zagreba

Knego i Fak izveli pravu senzaciju

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Knego i Fak izveli pravu senzaciju
11.05.2015.
u 14:04
Prekrasan sopran Anamarije Knego treba dobiti priliku da u njemu uživa publika širom svijeta
Pogledaj originalni članak

Prvi zagrebački recital riječke sopranistice Anamarije Knego uz odličnog pijanista Filipa Faka u ciklusu Molto Cantabile Koncertne direkcije Zagreb bio je doista senzacionalan. Sopranistica moćnog, ali krajnje kontroliranog glasa u prvom je dijelu programa suptilno i uvjerljivo izvodila popijevke Livadića, Lisinskog i Krežme, da bi u drugom, opernom dijelu večeri izazvala ovacije suvereno (i hrabro) otpjevavši obje Aidine arije iz istoimene Verdijeve opere i Tatjanin prizor s pismom iz opere „Evgenij Onjegin" Čajkovskog.

I ambicioznost programa pokazuje da Anamarija Knego više nije samo potencijal nego je izgrađena pjevačica kojoj, sportskim rječnikom rečeno, sada treba što više utakmica u nogama. Zagrebačku publiku već je osvojila. Sada još treba osvojiti operne direktore i menadžere i izvan rodne Rijeke kako bi u njezinu prekrasnom sopranu mogla uživati i publika daleko izvan hrvatskih granica.

>> Ovacije Ivani Lazar i Danijelu Detoniju u počast Lj. Molnar Talajić

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.