PROMO

Iz Bolšoja s ljubavlju: Film koji otkriva što se događa iza kulisa najčuvenijeg teatra

Foto: Promo
Iz Bolšoja s ljubavlju
Foto: Promo
Iz Bolšoja s ljubavlju
Foto: Promo
Iz Bolšoja s ljubavlju
Foto: Promo
Iz Bolšoja s ljubavlju
Foto: Promo
Iz Bolšoja s ljubavlju
19.03.2019.
u 09:09
Kako izgleda život balerina koje su zvijezde jednog od najrespektabilnijih teatara svijeta - moskovskog Bolšoj teatra. Odricanja primabalerina su nezamisliva i samo najtalentiranije i najupornije uspijevaju...
Pogledaj originalni članak

Prima balerina assoluta je najprestižniji  naslov koji se dodjeljuje balerinama. Biti prima balerina assoluta je rijetka čast,  samo najizuzetnije i iznimno talentirane balerine mogu dobiti taj naslov. Galina Sergéyevna Uljanova jedna od najvećih balerina prošlog stoljeća,  plesala je u Boljšoj teatru i sa samo 16 godina postala je prva prima ballerina assoluta. Uljanova je imala glavnu ulogu u svjetskoj premijeri  Prokofjeve Pepeljuge.

Ruski film Bolšoj, redatelja Valrija Todorovskog,  prati život Julije i Karine, ambicioznih mladih djevojak  koje žele ostvariti san i postati zvijezde Bolšoj teatra. Julijin put prema uspjehu isprepliće se s njenim životom, koji će obilježiti njena dementna učiteljica baleta, bivša balerina koja u Juliji vidi ogroman potencijal. Njihove sudbine i spremnost da žrtvuju sve da bi zaplesale na jednoj od najčuvenijih pozornica svijeta,  držat će vas „prikovane“ za sjedala u kinodvorani. Todorovski je želio za svoj film angažirati autentične plesačice, koje imaju neosporan glumački talent.

-  Vrlo sam brzo shvatio da klasične glumice neće uspjeti realizirati uloge koje sam im namijenio. Koliko god bile vitke i fleksibilne naprosto nisu mogle istovremeno  razgovarati  i raditi zahtjevne baletne figure  pa smo krenuli u potragu. Prošli smo sve veće baletne škole u Rusiji i bivšim zemljama Sovjetskog saveza kako bi pronašli balerine koje istovremeno mogu biti izvrsne glumice- rekao je redatelj Todorovski.

Juliju u filmu glumi Margarita Simonova, balerina iz poljske Varšave, dok Karinu utjelovljuje Anna Isajeva, polaznica moskovske plesne škole.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr