45. dani satire fadila hadžića

Ivor Martinić: Dobro je dok umiremo po redu

Foto: Kazalište Kerempuh
Ivor Martinić: Dobro je dok umiremo po redu
04.06.2021.
u 17:13
Predstava "Dobro je dok umiremo po redu" Zagrebačkog kazališta mladih autora Ivora Martinića na 45. Danima Satire Fadila Hadžića igra u četvrtak 18. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.
Pogledaj originalni članak

Dok vani bjesni oluja i nezaustavljivo pada kiša, sredovječni Janko organizira otvaranje svog novog, luksuznog restorana, krunskog dokaza njegove poslovne potentnosti, koji je brižno i skupocjeno uredila njegova nova djevojka Nikolina. U prvi tren sve djeluje prilično obećavajuće, no ispostavlja se da će Janko ovu večer pamtiti zbog nekih sasvim drugih razloga. Uzvanici će zbog lošeg vremena mahom otkazivati svoj dolazak, njegov se sin prije odlaska u Ameriku neće doći ni pozdraviti, Janko će se morati zauvijek oprostiti od svog oca, a jedina osoba koja će se pojaviti na vratima restorana bit će Jankova bivša žena Elza kojoj, kao i Janku, te večeri odlazi sin jedinac. On pak dok vani nezaustavljivo pada kiša, ne napušta samo svoje roditelje, nego i svoju djevojku Luciju.

Večer slavlja novog poslovnog uspjeha tako vrlo brzo postaje večer rekapitulacije života, ne samo Jankova – to postaje večer izgubljenih iluzija, naplaćivanja loših odluka i konačnog rasapa.

Ova, prema riječima kritičarke Nine Ožegović, „vrlo promišljena, potresna, lucidna, poetična, snažna i suvremena predstava“ puna je dubinskog razumijevanja, humora i autoironije. Svojim začudnim i neočekivanim rukavcima pokušava odgovoriti na pitanja: zašto je Hrvatska zemlja iz koje se odlazi, zašto je obitelj zajednica koju se napušta, te koliko puta u životu zapravo umiremo? 

Dobro je dok umiremo po redu

Petak 18. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

 

Redatelj: Aleksandar Švabić
Igraju: Pjer Meničanin, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dangubić, Milica Manojlović, Maro Martinović, Zoran Čubrilo, Kristijan Ugrina

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.