PREMIJERA Teatar Rugantino

Ivica Vidović prije smrti je htio izvestidramu 'Život je čudo'

Siniša Popović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
22.11.1993., Zagreb - Ivica Vidovic, hrvatski kazalisni, televizijski i filmski glumac. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
29.11.2014.
u 13:05
Tekst je sada postavila Vidovićeva supruga Gordana Gadži. Teatar Rugantino odužit će se svom osnivaču, umjesto Ivice igrat će Siniša Popović
Pogledaj originalni članak

Služi mi na čast to što mi je ponuđena ova uloga, guštao sam radeći na ovom tekstu jer volim tu vrstu literature i taj mentalitet – kaže glumac Siniša Popović uoči zagrebačke premijere monodrame "Život je čudo" u zagrebačkom kazalištu Vidra u nedjelju.

Surađivali na Terapiji

Tekst Ivice Ivaniševića o čovjeku, vremešnom splitskom klesaru Fabijanu, koji je na prvi pogled sit svega, a zapravo želi i dalje svjedočiti čudu života, originalno je bio namijenjen Ivici Vidoviću. Pokojni glumac i Ivanišević dogovorili su koncept predstave, ali je neizlječiva bolest onemogućila Vidovića da je oživi i na sceni. Sada je režira njegova supruga Gordana Gadžić, u produkciji njihova Teatra Rugantino, koja je izabrala Sinišu Popovića za zamjenu.

– Ivicu ne može nitko zamijeniti. Tek kad sam se sa sobom oko toga dogovorila, odlučila sam ulogu ponuditi Siniši. Siniša je izabran zato što je odličan glumac jer sam s njim divno surađivala u predstavi Terapija, u kojoj smo bili partneri, jer je iz Splita, osjeća mentalitet i zna jezik. Pouzdan je kolega i čestit čovjek na koga se uvijek može računati – kaže Gordana Gadžić i otkriva više detalja o predstavi ambijentiranoj u predjele koji su možda i presudno odredili Vidovića te je začinjena epizodama iz njegova života:

– "Život je čudo" donosi na scenu životno potreban optimizam i vedrinu. U retrospektivnom pogledu na vlastitu prošlost, kroz niz simbola, jezičnih igara i uzrečica Fabijan pripovijeda o prošlosti u kojoj su povijesna zbivanja tek kulise njegove vlastite osebujne biografije. Pa ako taj životopis i slijedi obrazac zdravstvenog kartona, zna Fabijan da je sve u životu imalo smisla.

Žena drži tri kantuna

Autor teksta Ivica Ivanišević kaže:

– Kako je ovo muška priča, k tome još i dalmatinskog timbra, logično je da tri kantuna predstave drži jedna žena.

Gordanu Gadžić do sada ste znali i voljeli kao glumicu, počnite se navikavati na nju u redateljskoj ulozi.

Premda biste možda očekivali da je predstavu ozvučio muzičar iz portuna, to je učinio Darko Rundek, glazbenik iz Haustora.

>> Kolika je cijena ljudskog dostojanstva?

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.