zabranjeni film

Isus nije gay, odlučio brazilski sud

Foto: Netflix
Isus nije gay, odlučio brazilski sud
09.01.2020.
u 11:28
Brazilski vjernici bijesni su na Netflix i komičarsku skupinu Porta dos Fondos zbog filma "Prvo Kristovo iskušenje"
Pogledaj originalni članak

Brazilski sudac izdao je privremenu mjeru protiv Netflixa zbog kontroverznog filma "Prvo Kristovo iskušenje", komedije u kojoj je Isus prikazan kao homoseksualac. Zbog toga je, na brazilskoj verziji Netflixa, film morao biti maknut iz ponude. 

"Prvo Kristovo iskušenje" kratki je film brazilskog komičarskog kolektiva Porta dos Fondos (ilitiga Stražnja vrata) i inače poznatih po vjerskoj i političkoj satiri, a prati Isusa koji nakon 40 dana u pustinji kući dovede novog dečka. Njihov prethodni uradak "Posljednji mamurluk", u kojem je posljednja večera prikazana kao ludi tulum, još uvijek je dostupan na Netflixu.  

Više od milijun Brazilaca potpisalo je peticiju da se film makne s Netflixa, a na Badnjak su razjareni kršćani molotovljevim koktelima gađali zgradu u kojoj se nalazi sjedište kolektiva. Komičare je na sudu tužila katolička udruga Don Bosco Centre for Faith and Culture, a sudac Benedicto Abicair naredio je da se film privremeno makne s te platforme dok ne dođe do službene odluke. 

Protiv filma je i jedan brazilski biskup, Henrique Soares da Costa, koji je navodno na svojoj Facebook stranici napisao da je zbog tog vulgarnog i blasfemičnog filma - otkazao svoju pretplatu. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.