Festival

Irena Škorić s kratkim filmom "9. ožujak" pobijedila u Varšavi

Foto: arhiva VL
Irena Škorić s kratkim filmom "9. ožujak" pobijedila u Varšavi
02.12.2010.
u 10:35
Film koji je snimljen u jednom kadru autorica je nazvala "domaći erotski u boji", a premijerno je prikazan na ovogodišnjem Pula film festivalu
Pogledaj originalni članak

Kratki igrani film "9. ožujak" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolji kratki igrani film na 19. međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi. Festival je održan od  22. do 29. studenoga, a njegova je specifičnost što nakon festivala filmovi kreću na ''turneju'' u još 15 poljskih gradova.

A  "9. ožujak" je zanimljiva ljubavna priča o usputnoj vezi za jednu noć. Snimljen u jednom kadru, u filmu dominiraju dva tijela. I prekinuti seks. Autorica ga je nazvala "domaći erotski u boji", a premijerno je prikazan na ovogodišnjem Pula film festivalu, gdje je osvojio Nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana . Žiri je naglasio ''originalan pristup seksu, a film kao beskompromisan, oštar i inovativan''.

U filmu glume Mia Biondić i Asim Ugljen.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.