Igre oko Igara

Houellebecq ipak u Kuparima?

Foto: Oliver Berg/DPA/Pixsell
Houellebecq ipak u Kuparima?
19.05.2015.
u 11:19
Uprava Dubrovačkih ljetnih igara čeka potvrdu MUP-a da će sigurnosno osigurati izvođenje Houellebecqa
Pogledaj originalni članak

„Uprava Igara bi željela odigrati predstavu „Elementarne čestice“ Michela Houellebecqa u sklopu programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara kako je prvotno i najavljivano, no prvo moramo dobiti dobiti potvrdu Ministarstva unutarnjih poslova da će sigurnosno osigurati izvođenje predstave te ispitati sve pravne aspekte slučaja, pa i to tko snosi kaznenu odgovornost u slučaju i najmanjeg incidenta. Vodstvo će odluku donijeti konzilijarno s članovima Festivalskog i Upravnog vijeća Igara u što kraćem roku.“, stoji u današnjen priopćenju Dubrovačkih ljetnih igara. 

Predstava "Elementarne čestice" trebala je biti odigrana 20. srpnja na plaži u Kuparima u režiji Ivice Buljana. No, na traženje župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića od MUP-a je zatražena procjena sigurnosnog rizika zbog izvođenja predstave temeljene na Houellebecqovom tekstu. Kada je MUP donio odluku da bi izvođenje predstave bilo sigurnosni rizik, Dubrovačke ljetne igre su obavijestile javnost o promjeni programa, s čime se složilo kompletno vodstvo festivala. No, sada se otvaraju vrata mogućem preokretu, pa "Elementarne čestice" možda i zaigraju na 66. Igrama. 

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

B7
b7
08:17 21.05.2015.

Cilj je postignut , svi su saznali sve što je mani zamislila, pustite ulaznice u prodaju za dva tjedna .