Uoči zagrebačkog nastupa 8. prosinca u Tvornici

Gotan Project: Tango i dub spektakl

03.12.2008.
u 16:31
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Gotan Project prije dvije godine nastupio na prepunom otoku Trešnjevci na zagrebačkom Jarunu, međunarodni trio sa sjedištem u Parizu vraća se i obećava veliki spektakl u Tvornici kulture.

Koncert će 8. prosinca biti održan u sklopu europske turneje u povodu izlaska dvostrukog DVD-a “From La Revancha Del Tango To Lunatico” te koncertnog albuma “Gotan Object”, a pozornicom u Zagrebu prodefilirat će dvadesetak članova ansambla koji su okupili Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller. Naravno, neće izostati ni multimedijalni spektakl – projekcije, vizualizacije, profesionalne plesačice tanga…

Na sceni koja vrvi eklektikom i fuzijama po nekoliko naizgled nespojivih dijelova u nove cjeline, Gotan Project je našao svoju nišu u jednostavnijem i po ugođaju homogenijem crossoveru tanga i duba, s ponešto nenametljivih elemenata elektronike, nu jazza i srodnih stilova.

Međutim, upravo ta strategija pokazala se dobitnom, a sinteza dviju podjednako melankoličnih glazbenih tradicija donijela je glazbi Gotan Projecta gotovo univerzalnu privlačnost.

S tri uspješna i hvaljena albuma i mnoštvom mahom rasprodanih koncerata iza sebe, projekt se prometnuo u izuzetnu koncertnu atrakciju, što je dodatno potvrđeno izlaskom albuma uživo”Gotan Object” – luksuznog paketa za kolekcionare koji sadrži dva audio CD-a, 7-inčni vinil s klasičnim tango-verzijama pjesama, album fotografija i kolekciju videa koji se emitiraju tijekom živog nastupa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr