TURNEJA PISMON PO SVITU

Goran Karan peti put u Australiji

30.10.2008.
u 18:04
Pogledaj originalni članak

Goran Karan početkom sljedećeg tjedna kreće na petu turneju po Australiji gdje će u 25 dana posjetiti sedam gradova u kojima će održati koncerte. Turneju “Pismon po svitu” počet će u Perthu, a završiti na Novom Zelandu.

– Svaka turneja u Australiji za mene je svojevrsni radni praznik, jer uvijek imaš nekoliko slobodnih dana i možeš malo razgledati okolo, a ovaj put sam si zacrtao da to bude Novi Zeland jer me prošli put kiša spriječila u tome, nadam se da ovaj put neće – kaže Goran Karan, dodajući kako na koncerte u inozemstvo voli ići jer ima dojam kako tako našim ljudima koji ondje žive desetljećima prenosi kućnu atmosferu. Pjevač čijih je pet dosad izdanih albuma prodano u dijamantnoj i zlatnoj nakladi i s novim albumom “Dite ljubavi” ima odlične rezultate.

– Već se šest mjeseci pjesma “Di si rasla” vrti na svim radiopostajama i u vrhu je top-ljestvica – zadovoljno će Goran.

Na njegovim nastupima u Perthu, Sydneyju, Melbournu, Adelaideu i Aucklandu gosti će mu biti naša folklorna društva i klape iz grada domaćina.

– Osim klapa i folklora, na pozornici će mi društvo uz moj band praviti i Mirella Meić s kojom sam na prošlom albumu imao duet – rekao je pjevač kojeg posebno veseli nastup u Adelaideu gdje će nastupiti u sklopu njihove fešte Hrvatski festival hrane i vina.

– Taj dan ću tamo imati dva nastupa, jedan danju, kad ću s našom ekipom tamo zaigrat i na “balun”, a navečer ćemo zasvirat za cure – kaže pjevač koji je na svojim dosadašnjim koncertima po Australiji u jednoj noći znao svirati i četiri sata, jer su ljudi tražili da ponovi baš sve pjesme.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr