odlazak nobelovca

Gabriel Garcia Marquez preminuo u 87. godini života

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gabriel Garcia Marquez
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gabriel Garcia Marquez
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gabriel Garcia Marquez
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gabriel Garcia Marquez
17.04.2014.
u 22:15
Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca, poznat kao "Gabo", preminuo je u 87. godini u Mexico Cityju
Pogledaj originalni članak

Nobelovac Gabriel Garcia Marquez preminuo je u 87. godini u Mexico Cityju, potvrdili su izvori bliski obitelji, javlja BBC.

Poznati kolumbijski književnik, novinar i scenarist preminuo je nakon duge bolesti, a 8. travnja izašao je iz bolnice, gdje je bio hospitaliziran zbog plućne infekcije. Obitelj je njegovo zdravlje opisala kao vrlo krhko.

Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca, poznat kao "Gabo", rođen je u kolumbijskom gradu Aracataci 1927. godine, koji mu je poslužio kako inspiracija za izmišljeni grad Macondo, gdje se odvija njegov najpoznatiji roman "Sto godina samoće" iz 1967. godine.

Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1982. godine za "svoje romane i kratke priče, u kojima se isprepliću fantastično i realno sastavljeni u svijet mašte, odražavajući život i sukobe kontinenta".

>>Meksikanci špijunirali nobelovca Márqueza

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar franioprvi
franioprvi
22:38 17.04.2014.

"Kronika jedne najavljene smrti" , roman koji nikada necete zaboraviti.

DF
don fluid
22:33 17.04.2014.

Adiós a Gabo, el hechicero del cuento.

RI
Riva1974
09:41 18.04.2014.

"No llores porque ya se terminó, sonríe porque sucedió." "Don't cry because it's over, smile because it happened." Gabriel García Márquez 1927-2014