SPEKTAKL U RIJECI

Francuski akrobati i bubnjari otvorili Riječke ljetne noći

rijeka4
rijeka
rijeka3
rijeka2
rijeka6
28.06.2011.
u 23:03
Središnji je projekt Riječkih ljetnih noći predstava "Baba Jaga je snijela jaje" prema romanu D. Ugrešić, čija je praizvedba 12. srpnja na plaži ispod nekadašnjeg hotela Park
Pogledaj originalni članak

Svečanošću ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca u utorak navečer otvorene su osme Riječke ljetne noći. Nastup zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca i solistice Kristine Kolar pod ravnanjem maestre Nade Matošević Orešković bio je uvod u pravi pirotehnički spektakl koji je uslijedio na Gatu Karoline Riječke. Akrobati i bubnjari francuske Compagnie Trans-Express oduševili su Riječane čarobnom izvedbom "Bubnjeva smrti" ("Tambours de la muerte"), jer bubnjevi su, kako je i najavljeno uoči otvorenja, bili dijelom mnogih obreda kojima se priziva vatra, a ona uvijek pobuđuje najdublje strasti. Riječki će trgovi, ulice i plaže na mjesec dana postati otvorenom pozornicom, kazao je na svečanosti otvorenja Riječkih ljetnih noći gradonačelnik Vojko Obersnel. U 14 različitih programskih događanja, u 30 izvedbi i 13 različitih ambijenata publika će na izbor imati bogat glazbeni program, dramske predstave i filmove pod zvjezdanim nebom. Središnji je projekt ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći, koje traju do 21. srpnja, predstava "Baba Jaga je snijela jaje" prema istoimenom romanu Dubravke Ugrešić, koja će biti praizvedena 12. srpnja na plaži ispod nekadašnjeg hotela Park. Adaptaciju je napravio Ivor Martinić, a režija je povjerena Ivici Buljanu. Uz ansambl Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca, u predstavi sudjeluju dive hrvatskog glumišta Ana Karić i Alma Prica. (eč/VLM)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
riječanka
08:52 30.06.2011.

osobno sam prisustvovala otvorenju Riječkih jetnih noći, osim kića, buke, dima i ostalih suvišnih detalja, nemam baš ništa za dodat, interesiraju me financijska sredstva potrošena za ovakav kić....., jer, očito, da mi u HR nemamo akrobata i bubnjara pa su nam \"uvezli\" francuze, a da ironija bude veća....i strani jezik je bio na repertoaru, pa ako niste savršeni u razumijevanju engleskog i francuskog...mogli ste se doslovno samo SLIKAT.......ovo je samo još jedan dokaz trošenja gradskog proračuna bez ikakvog smisla, kao da nas nisu dovoljno pokrali.......sve u svemu GOSPODINE OBERSNEL......J A D N O!!!!