Za Dan žena

Filmski wellness-vikend u Dokukinu za Dan žena

Foto: arhiva VL
Filmski wellness-vikend u Dokukinu za Dan žena
05.03.2012.
u 15:56
Bosonoga (sasvim slučajna smrt) Morane Komljenović, film koji je prije nekoliko dana osvojio posebno priznanje 8. ZagrebDoxa, za razliku od ostalih filmova ne govori o ženama nego je izišao ispod ženskog autorskog čekića
Pogledaj originalni članak

Dokukino i Vox Feminae za Dan žena poklanjaju ženski filmski wellness-vikend. Za ovaj praznik pripremili su u čast ženama dokumentarni serijal koji se bavi pitanjem što danas znači biti slobodna žena. Tako možete pogledati Letenje: ispovijesti slobodne žene, popularne američke redateljice Jennifer Fox, zatim dokumentaristički porno-terorizam Too Much Pussy! Feminist Sluts, A Queer X Show redateljice Emilie Jouvet, uz razgovor s književnicom Asjom Bakić nakon filma, te film Bosonoga (sasvim slučajna smrt) Morane Komljenović koji je prije nekoliko dana osvojio posebno priznanje 8. ZagrebDoxa, a za razliku od ostalih filmova ne govori o ženama nego je izišao ispod ženskog autorskog čekića.

U filmu Letenje: ispovijesti slobodne žene, Jennifer Fox ogoljava vlastiti turbulentni život kako bi prodrla do toga što danas znači biti slobodna žena. Šestodijelni serijal polazi od pretpostavke da žene nikada u povijesti nisu imale slobodu konstruiranja svoga života u mjeri u kojoj to imaju danas. Hrabro i iskreno samopreispitivanje autorice Jennifer Fox, žene koja živi u New Yorku i koja ima dobre pretpostavke za slobodu, nastavlja se pričama žena iz Južne Afrike, Pakistana, Indije, Rusije i još 13 zemalja u koje autorica putuje kako bi razgovarala s njima.

Too Much Pussy! Feminist Sluts, A Queer X Show redateljice Emilie Jouvet kontroverzni je film ceste koji prati sedam mladih umjetnica na turneji Europom, u sklopu koje na pozornici kreiraju manifest feminizmu, umjetnosti, seksu i edukaciji. Bosonoga (sasvim slučajna smrt) u programu filmova za Dan žena predstavlja kreativnu snagu ženskog filmskog tima - redateljice Morane Komljenović, snimateljice Ive Kraljević i producentice Nede Frank koje su prije nekoliko dana dobile posebno priznanje žirija ZagrebDox festivala za ovaj film o riječkom hipiju Nenadu Vižinu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.