Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Dan žena

Filmski wellness-vikend u Dokukinu za Dan žena

Scena iz filma Bosonoga
arhiva VL
05.03.2012.
u 15:56

Bosonoga (sasvim slučajna smrt) Morane Komljenović, film koji je prije nekoliko dana osvojio posebno priznanje 8. ZagrebDoxa, za razliku od ostalih filmova ne govori o ženama nego je izišao ispod ženskog autorskog čekića

Dokukino i Vox Feminae za Dan žena poklanjaju ženski filmski wellness-vikend. Za ovaj praznik pripremili su u čast ženama dokumentarni serijal koji se bavi pitanjem što danas znači biti slobodna žena. Tako možete pogledati Letenje: ispovijesti slobodne žene, popularne američke redateljice Jennifer Fox, zatim dokumentaristički porno-terorizam Too Much Pussy! Feminist Sluts, A Queer X Show redateljice Emilie Jouvet, uz razgovor s književnicom Asjom Bakić nakon filma, te film Bosonoga (sasvim slučajna smrt) Morane Komljenović koji je prije nekoliko dana osvojio posebno priznanje 8. ZagrebDoxa, a za razliku od ostalih filmova ne govori o ženama nego je izišao ispod ženskog autorskog čekića.

U filmu Letenje: ispovijesti slobodne žene, Jennifer Fox ogoljava vlastiti turbulentni život kako bi prodrla do toga što danas znači biti slobodna žena. Šestodijelni serijal polazi od pretpostavke da žene nikada u povijesti nisu imale slobodu konstruiranja svoga života u mjeri u kojoj to imaju danas. Hrabro i iskreno samopreispitivanje autorice Jennifer Fox, žene koja živi u New Yorku i koja ima dobre pretpostavke za slobodu, nastavlja se pričama žena iz Južne Afrike, Pakistana, Indije, Rusije i još 13 zemalja u koje autorica putuje kako bi razgovarala s njima.

Too Much Pussy! Feminist Sluts, A Queer X Show redateljice Emilie Jouvet kontroverzni je film ceste koji prati sedam mladih umjetnica na turneji Europom, u sklopu koje na pozornici kreiraju manifest feminizmu, umjetnosti, seksu i edukaciji. Bosonoga (sasvim slučajna smrt) u programu filmova za Dan žena predstavlja kreativnu snagu ženskog filmskog tima - redateljice Morane Komljenović, snimateljice Ive Kraljević i producentice Nede Frank koje su prije nekoliko dana dobile posebno priznanje žirija ZagrebDox festivala za ovaj film o riječkom hipiju Nenadu Vižinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije