Promo

Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih

Foto: Slovensko narodno gledališče
Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih
VL
Autor
PR Članak
13.05.2011.
u 15:44
Slovensko narodno gledališče iz Maribora predstavit će se u ZKM-u od 17.do 19. svibnja s tri predstave.
Pogledaj originalni članak

Gostovanje otvara Molièreov Don Juan, u režiji Borisa Cavazzea. Riječ je o klasičnom djelu iz 1665. godine koje predstavlja Don Juana kao nezaustavljivog šarmera i okrutnog ljubavnika koji oblikuje sudbine žena, ne obazirući se na svjetovne, vjerske ili ljudske vrijednosti.

Drugog dana gostovanja predstavit će se Malograđanska svadba Bertolta Brechta. Bertolt Brecht u Malograđanskoj svadbi (1919.) nemilosrdno ismijava prividne savršenosti, lažni morali, sentimentalnost i primitivnost pripadnika malograđanskog razreda. Brechtovu Malograđansku svadbu režirala je Mateja Koležnik, jedna od najzanimljivijih slovenskih redateljica koja je oduševljena uprizorenjem novih slovenskih i svjetskih dramskih tekstova, ali režira i klasične tekstove koji u sebi nose duh našega vremena.

Posljednjeg dana gostovanja SNG-a u Zagrebu bit će izvedena predstava Patricka Merbera Closer, u režiji Dine Mustafića. Ljubav je središnja tema, ali priča govori i o „drugim“ stvarima – seksualnoj ljubomori, muškoj sebičnosti, lažima koje govorimo sebi i ljudima s kojima smo najintimniji te o načinima na koje možemo iskoristiti druge ljude.

Zagrebačko kazalište mladih je 2006. godine pokrenulo ciklus Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih, koji predstavlja najzanimljivija europska i svjetska kazališna ostvarenja. Nakana je projekta da se zagrebačkoj publici omogući uvid u kretanja na recentnoj europskoj kazališnoj sceni.

Ključne riječi
zkm
Pogledajte na vecernji.hr