Dokukino KIC

Emocionalna obiteljska priča za početak nove sezone

Foto: arhiva VL
Emocionalna obiteljska priča za početak nove sezone
14.11.2012.
u 12:01
Najavljena je i cjelogodišnja suradnja s Jewish film festivalom producenta Branka Lustiga koji će u Dokukinu KIC jednom mjesečno prikazivati najbolje dokumentarce iz svojeg programa
Pogledaj originalni članak

Dugo u kinu zagrebačkog Kulturno-informativnog centra nije bilo toliko ljudi kao na sinoćnjem otvorenju nove sezone Dokukina koje se iz intimnog prostora u Katančićevoj preselilo u nešto veći i bolje pozicioniran KIC. Pred prepunom dvoranom prikazan je izraelski film "Život u slikama" autorice Tamar Tal, emocionalna, crnohumorna priča o baki i unuku koji suočeni s mogućnošću deložacije obiteljske fotogalerije pretresaju životnu ostavštinu pokojnog djeda, fotografa Rudija Weissensteina, istovremeno se suočavajući s generacijskim razlikama i tvrdim karakterom gotovo stogodišnje bake Miriam.

Iznimno dobro otvaranje Dokukina KIC, upotpunjeno DJ setom redatelja Andreja Korovljeva, pokazalo je sav potencijal dugo marginaliziranog prostora u samom centru grada te dokazalo da Zagrepčani i te kako žele i trebaju specijalizirano kino u kojem će gledati recentnu svjetsku dokumentarnu produkciju.

Najavljena je i cjelogodišnja suradnja s Jewish film festivalom producenta Branka Lustiga, koji će u Dokukinu KIC jednom mjesečno prikazivati najbolje dokumentarce iz svojeg programa. Ovaj koprodukcijski program otvara se u subotu filmom "Posljednji let Petra Ginza", čija je projekcija sramotno bojkotirana u Kninu. Sada je na Zagrepčanima da isperu gorak okus kninske projekcije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.