neobična izvedba

Krvožedni Glembajevi na sceni ustaju iz lijesova

Foto: Eurokaz
Krvožedni Glembajevi na sceni ustaju iz lijesova
VL
Autor
Denis Derk
22.11.2019.
u 10:22
U Pogonu Jedinstvo održala se jedinstvena predstava makedonskog teatra Vojdan Černodrinski i Eurokaza.
Pogledaj originalni članak

Nakon premijere u makedonskom gradu Prilepu, tamošnji teatar Vojdan Černodrinski je u suradnji s Eurokazom u zagrebačkom pogonu Jedinstvo izveo krajnje neobične Krležine “Glembajeve” u režiji i adaptaciji Branka Brezovca.

U projektu čiji se podnaslov poigrao i s Krležinim “Legendama” Brezovec je spojio dvije predstave, onu zagrebačku u kojoj intrigira Domagoj Janković kao barunica Castelli, te onu prilepsku u kojoj briljira Zoran Ivanoski kao jurodivi Leone Glembay.

Tako na istoj sceni istodobno gledamo dvojezičnu makedonsko-hrvatsku predstavu u kojoj imamo dva suprostavljena Ignjata Glembaja (Andon Jovanoski i Zlatko Burić Kićo), dvije barunice Castelli (uz Jankovića tu je i eksplozivna Daniela Ivanoska), dvije sestre Angelike Glembay (Angela Naumoska i Suzana Brezovec), dva Silberbrandta (Dimitar Crcoroski i Robert Španić), dva mala Olivera (Isidor Jovanoski i Pavle Vrkljan), ali i jednog jedinog Leonea.

Scena koju potpisuje Ivana Knez napučena je lijesovima i likovima, publika se probija kroz efektni makedonski jezik koji se nadmeće s onim hrvatskim, a pokojni stari Ignjat nikako ne želi biti mrtav i pridružiti se koloni mrtvih predaka, pretvarajući se tako u vampirsku metaforu jednog društva kojem nema spasa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.