Izložba u Londonu

Dvije Berberove slike prodane već na svečanom otvorenju

Foto: Tomislav Krasnec
mersad berber
Foto: Tomislav Krasnec
mersad berber
08.04.2014.
u 22:30
- London je mjerilo svjetske umjetnosti. I zato je ova izložba više od izložbe - rekao je Ensar Berber, sin Mersada Berbera.
Pogledaj originalni članak

Memorijalna izložba slikara Mersada Berbera otvorena je u uglednoj galeriji Albemarle u Londonu, uz pohvalne riječi poznatog britanskog povjesničara umjetnosti Edwarda Lucie-Smitha, pripadnike londonske društvene kreme među uzvanicima i uz nekoliko već prodanih najskupljih slika na kraju ceremonije.

- London je mjerilo svjetske umjetnosti. I zato je ova izložba više od izložbe - rekao je Ensar Berber, sin Mersada Berbera na kraju svečanog otvaranja, kojemu su nazočili i Mersadova udovica Ada, sin Azer i drugi članovi obitelji.

Dvije slike koje nose Adino ime i lik - portret Ade Berber (1996) i Ada Berber Tempo Secondo (1985) - prodane su već tijekom svečanog otvorenja, a cijena svake je bila najviša od svega izloženog, 50 tisuća britanskih funti.

U galeriji Albemarle u londonskom Mayfairu, koja je vrlo cijenjena na mapi galerija u gradu koji je umjetnički centar Europe i svijeta, Berber je prvi put izlagao 1998., a zatim i 2009., ali ovo je prva memorijalna izložba nakon slikarove nenadane smrti u listopadu 2012. godine.

>>Ovo je prvi korak na putu ka muzeju Mersada Berbera

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
mare0801
14:34 16.04.2014.

Berber je kićeraj.On je Versace slikarstva.