Marulićevi dani

Dva puta Krleža i najnagrađivaniji Unterstad u Splitu

Foto: pixsell
Dva puta Krleža i najnagrađivaniji Unterstad u Splitu
25.02.2013.
u 16:41
Iz pet zemalja za ovogodišnje Marulićevi dane kandidirano je 39 predstava, a Darko Lukić izabrao je njih sedam za veliku te tri za malu scenu HNK Split
Pogledaj originalni članak

Čak 29 kazališta iz pet zemalja (BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija i Srbija) prijavilo je ukupno 39 predstava na ovogodišnje Marulićeve dane. Tako selektor dr. Darko Lukić najavljuje Festival hrvatske drame i autorskog kazališta koji će se u travnju održati u HNK Split. Sudeći po izabranim predstavama, bit će to i Krležini dani, jer na programu su Gospoda Glembajevi, u režiji Ivice Buljana i izvedbi SNG Ljubljana, i Leda u režiji Anice Tomić i izvedbi ZKM-a, festivala Kotorart i Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju.

No, tu su i Unterstadt, HNK Osijek, najnagrađivanija predstava 2012. godine, Glorija Ranka Marinkovića u režiji Saše Božića, zatim Dabogda te majka rodila, po romanu Vedrane Rudan, HNK Rijeka, Kako je Dunda spasila domovinu, INK Pula te Prasac koji gleda u sunce Olje Lozice, u izvedbi KMD Dubrovnik. Sve ove predstave igrat će na velikoj splitskoj sceni, a na malu izbornik je pozvao: Ženu bez tijela Mate Matišića i ZKM-a, Pričaj mi o Gorkom Mani Gotovac u izvedbi HNK Varaždin i Srce veće od ruke Kazališta Playdrama Split.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.