Zagrebačka katedrala

Djevojke iz LeZbora u katedrali podržale Pussy Riot!

Foto: arhiva
Djevojke iz LeZbora u katedrali podržale Pussy Riot!
17.08.2012.
u 15:47
Transparentima "Sloboda za Pussy Riot" napisanima na latinici i ćirilici poslale su poruku o odluci sutkinje Marine Sirove koja je presudu obrazložila "teškim kršenjem društvenog reda"
Pogledaj originalni članak

Netom nakon što je moskovski sud trojac Jekaterinu Samucevič, Mariju Aljokinu i Nadeždu Tolokonikovu, poznate i kao dio feminističko-pankerske aktivističke skupine Pussy Riot, proglasio krivima za “huliganizam motiviran vjerskom mržnjom” u petak, podržale su ih domaće aktivistice okupljene u LeZbor i to prigodno – u zagrebačkoj katedrali. 

Transparentima "Sloboda za Pussy Riot" napisanima na latinici i ćirilici poslale su poruku o odluci sutkinje Marine Sirove koja je presudu obrazložila "teškim kršenjem društvenog reda" kojim su pokazale potpuni nedostatak poštovanja prema osjećajima vjernika Ruske pravoslavne crkve nakon što su djevojke u veljači izvele akciju - punk molitvu na oltaru crkve Krista Spasitelja u Moskvi, otpjevavši stihove pjesme “Holly Shit”: “Sveta mati, Blažena Djevice, izbavi nas od Putina”.

Djevojke se akcijama bore protiv autokrata Vladimira Putina, a ujedno prozivaju i Rusku pravoslavnu crkvu koja mu zdušno čuva leđa. Tužiteljstvo je tražilo trogodišnju zatvorsku kaznu, a sud je presudio dvije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

MA
Machak
20:26 17.08.2012.

A gdje su bile kad je domaći kler podržavao HDZ? Lako je sad protestirati....btw slažem se sa većinom da je ovo jad i bijeda.

KV
kvatrić
17:31 17.08.2012.

Zašto baš u katoličkoj katedrali? Zašto nisu išle u pravoslavnu crkvu, džamiju ili u židovsku općinu?

KE
keyser
17:05 17.08.2012.

Primitive balkanuše. Ne može ih se drugačije opisati.