skandal zbog bologne

Članica povjerenstva nositelj je projekta. Kako je to postala?!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Članica povjerenstva nositelj je projekta. Kako je to postala?!
20.02.2014.
u 14:23
Ivana Borovnjak je najprije ocjenjivala pristigle ponude, a onda je ušla u oktroirani tim za Dječji sajam u Bologni, kaže Želimir Hercigonja
Pogledaj originalni članak

 -Kako je moguće da članica peteročlanog Ocjenjivačkog povjerenstva, Ivana Borovnjak, koje je ocjenjivalo ponude pristigle na Javni poziv za povjerenika za sajam dječje knjige u Bologni 2015., odjednom postaje dio tima nositelja projekta za Bolognu jer je nositelj projekta Hrvatsko dizajnersko društvo kojem je ona predsjednica – grmi tajnik Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade Želimir Hercigonja u priopćenju kojim polemizira s tvrdnjama Ministarstva kulture.

A Ministarstvo je u utorak Hercigonju, ali i Silviju Šesto i Kašmira Huseinovića, optužilo da su u povodu slučaja Bologna iznijeli niz neistina. Iz Ministarstva tvrde da ne stoji tvrdnja da se marginaliziraju autori knjiga za djecu kada su u pitanju potpore za izdavanje knjiga, otkup i stipendije. Iznose podatak da su u 2013. otkupili slikovnica i knjiga za djecu u vrijednosti milijun kuna te da je izbor povjerenika za Bolognu izveden na vrijeme i prema proceduri.

No, Hercigonja im odgovara da su oni u prvi plan stavili “celofan”, tj. vizualnu prezentaciju nastupa hrvatskih umjetnika u Bologni, posve obezvređujući stvarni sadržaj, tj. nastup hrvatskih dječjih pisaca i ilustratora.

Arogancija Ministarstva koje se suprotstavlja mišljenjima struke, dakle, cijenjenim dječjim piscima i nakladnicima dječje knjige, zastrašujuća je – ističe Hercigonja.

>>Bolje bi bilo da nas u Bologni predstavljaju mađioničari nego dizajneri!

>>‘Udruga Hrvatska dječja knjiga ne surađuje dovoljno s umjetnicima’

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.