Književna tribina

Čitajte, čitajte, čitajte! Živite da biste čitali! - novi Grički dijalog

Foto: arhiva VL
Čitajte, čitajte, čitajte! Živite da biste čitali! - novi Grički dijalog
17.03.2011.
u 10:59
Je li čitatelj postao digitalni čitatelj? Kakva je nova kategorizacija čitatelja s obzirom na pobude ili intenzitet čitanja? Što znači podatak da je u zagrebačke gradske knjižnice učlanjeno 38.200 članova?
Pogledaj originalni članak

Što se događa kad u svijetu čitanja koji čine mediji, sadržaji i čitatelji, zakaže barem jedna karika? Postoje li doista dvije vrste čitatelja: oni koji čitaju da bi upamtili i oni koji čitaju da bi (se) zaboravili? Mijenjaju li se iskustva čitanja sa svakim novim medijem s kojim se čitatelj susreće i mijenjaju li novi mediji recepciju sadržaja? Zašto se, zbog većih mogućnosti čitanja, razdoblje od sredine 1990-ih naziva trećom čitateljskom revolucijom? Je li čitatelj postao digitalni čitatelj? Kakva je nova kategorizacija čitatelja s obzirom na pobude (uživanje, obrazovanje, ekskapizam...) ili intenzitet čitanja (povremeni, redoviti, strastveni...)? Što znači podatak da je u zagrebačke gradske knjižnice učlanjeno 38.200 članova?

O tim i drugim pitanjima bit će riječi na novom Gričkom dijalog u ponedjeljak 21. ožujka u 19 sati u  Profil Megastoreu. Razgovaraju moderatorice Jadranka Pintarić i Jagna Pogačnik i  i njihovi gosti: književnica Sanja Pilić, knjižničar i zagovaratelj čitanja Vlado Martek, djelatnica u marketingu knjige i koordinatorica projekta Tjedan dobre knjige Vlatka Jeh,  , voditelj katedre za povijest knjige, nakladništvo i knjižarstvo Filozofskog fakulteta u Osijeku Zoran Velagić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JB
Juda ben Tudum
11:26 17.03.2011.

bolje da citamo malo vise o holokaustu