Avantgarde Jazz Fest

Chick Corea i Return to Forever IV kruna rovinjske džez-svetkovine

Chick Corea i Return to Forever IV kruna rovinjske džez-svetkovine
12.07.2011.
u 17:20
Prvi Avantgarde Jazz Festival ove je sezone okupio neka od najznačajnijih imena svjetske džez-scene, a festival će 17. srpnja okruniti nastup grupe Return to Forever IV, vodeće skupine jazz fusion pokreta 70-ih predvođene Chickom Coreom.
Pogledaj originalni članak

Prvo izdanje Avantgarde Jazz Festivala u nedjelju će 17. srpnja u dvorištu bivše tvornice duhana u Rovinju u 21 sat završiti nastupom jednog od najznačajnijih sastava  Return to Forever IV, predvođenog Chickom Coreom.
Uz sastav Milesa Davisa te Mahavishnu Orchestra i Weather Report, Return To Forever jedan je od najpoznatijih bendova fusion pokreta iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća. To je ujedno najpoznatiji sastav svestranog klavirista i skladatelja Chicka Coreu. Najnoviji nastavak, Return to Forever IV, okuplja trojku iz RTF-a – Chicka Coreu, Stanleyja Clarkea i Lennyja Whitea, legendarnog violinista Jean-Luca Pontyja te cijenjenog gitarista Franka Gambalea.
Prvi Avantgarde Jazz Festival ove je sezone okupio neka od najznačajnijih imena svjetske džez-scene te na taj način obogatio kulturnu i turističku ponudu grada, a domaćoj i stranoj publici rovinjske džez-svetkovine pružio užitak slušanja glazbe. Nakon Juliana Lagea, koji je otvorio ovogodišnji festival, nastupili su Anat Cohen Quartet predvođen izraelskom multiinstrumentalisticom i jednom od ponajboljih klarinetistica na svijetu te priznati orguljaš i klavijaturist Dr. Lonnie Smith sa svojim trijem. Srpanj je obilježen nastupima velikana poput New Gary Burton Quarteta, zatim višestrukog dobitnika Grammyja, Georgea Bensona, dok je za kraj rezerviran nastup "Return to Forever IV", vodeće skupine jazz fusion pokreta 70-ih predvođena Chickom Coreom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.