Poezija

Borben Vladović u društvu Nerude i Whitmana

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Borben Vladović u društvu Nerude i Whitmana
29.02.2016.
u 13:53
Hrvatski pjesnik u uglednom društvu
Pogledaj originalni članak

U Velikoj Britaniji je prošle godine objavljeno drugo izdanje tematske zbirke pjesama “Washing Lines”, u kojem se nalazi i pjesma hrvatskog pjesnika Borbena Vladovića “Washing on the Line” (“Rublje na užetu”). Zbirka je, među ostalim, promovirana i na Woodstock Poetry Festivalu.

U ovoj zbirci pjesama u kojoj su objavljene pjesme pjesnika iz niza zemalja, nalaze se i pjesme uglednih autora kao što su to Tess Gallagher, Pablo Neruda, Fernando Pessoa, Homer, Walt Whitman...

Borben Vladović je jedini autor iz Hrvatske zastupljen u ovoj knjizi. Vladović je rođen u Splitu 1943. godine, a uz pjesme, piše i romane, scenarije, kritike... Prva zbirka pjesama “Balkonski prostor” objavljena mu je 1970. godine, a zapažene su i njegove zbirke “Vrulje”, “Knjigapegla”, “Odmor pelivana”, “Cjelovitost detalja”..., a za zbirku “Tijat” 2005. godine dobio je i nagradu Tin Ujević za zbirku godine. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.