Festival

Andrea Štaka i Jasmila Žbanić u programu 67. Locarna

Cure
Otok ljubavi
16.07.2014.
u 15:55
Dva domaća filma - manjinska koprodukcija Cure Andreje Štakeprikazuje se u međunarodnom programu te većinska koprodukcija Otok ljubavi Jasmile Žbanić koja se prikazuje u revijalnom programu
Pogledaj originalni članak

U program 67. Filmskog festivala u Locarnu, koji se održava od 6. do 16. kolovoza, uvrštena su dva hrvatska filma – manjinska koprodukcija Cure Andreje Štake u međunarodni natjecateljski program te većinska koprodukcija Otok ljubavi Jasmile Žbanić u nenatjecateljski program Piazzia GrandeOvo će ujedno biti svjetske premijere oba filma.

Radnja filma Cure (Cure – The Life od Another) odvija se u Dubrovniku 1990-ih godina, a govori o dvije 14-godišnje djevojčice od kojih jedna pogiba nakon svađe. Glavne uloge u filmu tumače Lucia Radulović Sylvie Marinković, a u ostalim ulogama igraju Mirjana KaranovićMarija ŠkaričićLeon LučevPerica Martinović, Edi JertecFranjo Dijak...

Otok ljubavi  Jasmile Žbanić nastao je po scenariju koji supotpisuje s Aleksandrom Hemonom, a govori o obitelji Grebo koja ljetuje u Istri. Glavna junakinja, Francuskinja koja živi u Sarajevu, trudna je i s mužem Bosancem dolazi na odmor na otok Sv. Nikola, ali u njihov život tada ulazi karizmatična Flora koja će mladi brak staviti na kušnju. U filmu glume Ariane Labed,Ada CondeescuErmin BravoFranco Nero, Leon LučevBojana Gregorić, Jelena Lopatić,Branka Petrić FehmiuLee Delong.

O najboljem filmu u međunarodnoj konkurenciji odlučivat će redatelj Gianfranco Rosi, lanjski dobitnik venecijanskog Zlatnog lava za film Sacro GRA, njemački redatelj Thomas Arslan (Dealer, 1999.; Zlato, 2013.), brazilska glumica Alice Braga (Božji grad, 2002.; Elysium, 2013.), danska glumica Connie Nielsen (Gladijator, 2000.; Nimfomanka, 2013.) te kineski redatelj Diao Yinan (dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu 2014. za film Crni ugljen, tanki led). 

Filmski festival u Locarnu jedan je od najdugovječnijih i najznačajnijih europskih festivala, a odlikuje ga da otkriva nadolazeće filmske talente i trendove.

>> Seksi Bojana Gregorić završila snimanje filma 'Otok ljubavi' Jasmile Žbanić

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.