Kino Tuškanac

72 filma u 5 dana na Danima hrvatskog filma

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
72 filma u 5 dana na Danima hrvatskog filma
21.04.2022.
u 10:40
U kinu Tuškanac će se održati 31. Dani hrvatskog filma od 10. do 14. svibnja
Pogledaj originalni članak

Dani hrvatskog filma, festival na kojemu se predstavlja aktualna domaća filmska produkcija, održat će se od 10. do 14. svibnja u kinu Tuškanac u Zagrebu.

Kako je najavljeno, na 31. izdanju Dana hrvatskog filma bit će prikazana 72 filmska ostvarenja u pet kategorija: animirani, dokumentarni, eksperimentalni, igrani te namjenski film i videospot. U kategoriji animiranog filma prikazat će se 10 filmova po izboru Jelene Pašić, u kategoriji dokumentarnog 15 filmova po izboru Janka Heidla, a u kategoriji eksperimentalnog 16 naslova po izboru Damira Radića.

Dragan Jurak izabrao je 16 ostvarenja u kategoriji igranog filma, a Miro Frakić odabrao je 15 filmova u kategoriji namjenskog filma i videospota. Na kraju festivala najboljima će biti dodijeljene brojne nagrade: Grand Prix u nizu kategorija, Nagradu Zlatna uljanica Glasa Koncila, za nagradu Jelena Rajković koju Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodjeljuje najboljem redatelju ili redateljici u dobi do 30 godina, Nagradu za etiku i ljudska prava te Nagradu publike.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.