glumica i scenaristica

Jelena Veljača

Foto: marko Prpić/Pixsell
jelena veljača (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
jelena veljača
Foto: Arhiva Večernjeg lista
jelena veljača
Foto: marko Prpić/Pixsell
jelena veljača (1)
01.12.2016.
u 00:00
Hrvatska je glumica i scenaristica. Producentica je serije "Larin izbor". Najpoznatija je po ulogama u domaćim telenovelama "Ljubav u zaleđu" i "Villa Maria".
Pogledaj originalni članak

Jelena Popović-Volarić (djevojački Veljača) rođena je u Zagrebu, 23. travnja 1981. od majke Grozdane i oca Ivice. Hrvatska je glumica i scenaristica, a ima i mlađeg brata Ivana koji se bavi dizajnom i rock svirkom.

Veljača je završila ADU, a najpoznatija je po ulogama u domaćim telenovelama "Ljubav u zaleđu" i "Villa Maria". Napisala je scenarije za tzv. telenovele  "Obični ljudi" i "Zakon ljubavi". Producentica je serije "Larin izbor". U dnevnim novinama piše kolumne, koje su objavljene u zbirkama - “Mama vam je cijelo vrijeme lagala” i "Tatine curice". Napisala je scenarij za  "Stellu" i "Zoru dubrovačku".

- Svaki mi je projekt najdraži na svoj način: 'Obični ljudi' jer su bili prvi i jer sam ih napisala posve sama, Ponos Ratkajevih jer su kostimirane serije moj omiljeni žanr a i za vrijeme snimanja zaljubila sam se prvo u lik Krste Ratkaja a potom i u glumca koji ga je igrao. O Larinom izboru doista ne znam moram li što posebno izdvajati: taj je projekt kruna moje karijere u televiziji - rekla je Jelena.

Pisati za Storybook je posao iz njezinih snova. Putuje po svijetu i upoznaje uspješne književne zvijezde, te s njima razmjenjuje iskustva po pitanju pisanja, karijere, uspjeha, života kao autor. Osim te serije intervjua, za Storybook je pisala i o televiziji, filmovima, literaturi, ali kroz ženske likove

Foto: marko Prpić/Pixsell
jelena veljača (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
jelena veljača
Foto: Arhiva Večernjeg lista
jelena veljača
Foto: marko Prpić/Pixsell
jelena veljača (1)

 

Bila je u ljubavnoj vezi s producentom i vlasnikom producentske kuće AVA, Romanom Majetićem. S glumcem Jankom Popovićem -Volarićem  upoznala se tijekom zajedničkog rada na snimanju serijala “Ponos Ratkajevih”.  Tada je prekinula  vezu s producentom Romanom Majetićem, a s Jankom Popovićem se vjenčala 2009. Godine.

U medijima je progovorila i o toj sreći. - Sretna sam jer sam doživjela onu fatalnu ljubav iz priča, i na kraju sam se udala za tog čovjeka – govorila je Jelena Veljača.

Tri godine poslije, kako i priliči reputaciji spisateljice scenarija za sapunice, razvela se od Volarića. No, ostalo joj je pisanje i valjivi uspjeh.

-Sretna sam jer mi je dano da pišem, što volim najviše na svijetu, i da tako zarađujem za život, da je to prepoznato. A uspjeh je divan, kao vanjska gratifikacija. Ali i nestalan. Vidjela sam kako moć i uspjeh uništavaju ljude. Bojim se toga i ne dopuštam da mi je to najbitnija stvar u životu - kaže Jelena.

Zbog utjecaja na produkciju sapunica, u medijima Jeleni veljači često daju epitete kraljice mode. U kazalištu je zaigrala 2004. u predstavi "Tirza ili slast na ustima šumskog demona", redatelja Damira Zlatara Freyja i 2005. u komadu Ivana Vidića "Groznica" u režiji Joška Ševe.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.