Brodet od palamide

Foto: import
Brodet od palamide
08.02.2006.
u 15:10
Pogledaj originalni članak

Sastojci
1 kg  palamide, 2,5 dl maslinova ulja, 3 velike kapule, nekoliko češnjeva češnjaka, 1 čaša bijelog vina, 1 žličica koncentrata rajčice ili nekoliko rajčica, lovor, nekoliko zrna papra, peršin, 1 žličica brašna
 
Priprema
Na ulje stavite lisnato izrezane kapule. Kad porumeni, dodajte češnjak, malo sjeckana peršina i žlicu brašna da malo požuti. Zalijte čašom bijelog vina i s malo vruće vode, pa dodajte koncentrata ili nekoliko prignječenih rajčica, lovor i potučeni papar. Ostavite da sve skupa kuha 30 min, a potom u procijeđenu tekućinu složite očišćenu nafetanu palamidu da se kuha lagano oko 60 min. Ne miješajte nego povremeno protresite posudu. Jede se samo ili s pulentom.

Pogledajte na vecernji.hr