Turistički forum

Zdravstveni turizam idućih će godina rasti 7 posto godišnje

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Zdravstveni turizam idućih će godina rasti 7 posto godišnje
27.11.2015.
u 00:15
U strategiji razvoja zdravstveni turizam jedan je od ključnih nositelja razvoja, no njegov veliki potencijal treba jaču podršku jer je temelj cjelogodišnjeg turizma, poručeno je s foruma
Pogledaj originalni članak

Idućih se godina očekuje rast zdravstvenog turizma po stopi od 7%, što je bitno brže od prosječne stope rasta turizma, istaknuo je Neven Ivandić iz Instituta za turizam na 3. Međunarodnom turističkom forumu “Kvarner – 365(6) dana zdravlja” održanom u Crikvenici. Do 2030., kazao je Ivandić, trećina stanovništva bit će starija od 65 godina i najviše zainteresirana za tu vrstu turizma, što Hrvatska, koja je u najjačoj zdravstveno-turističkoj regiji svijeta, mora znati iskoristiti.

U strategiji razvoja zdravstveni turizam jedan je od ključnih nositelja razvoja, no njegov veliki potencijal treba jaču podršku jer je temelj cjelogodišnjeg turizma, poručeno je s foruma. 

>> Siniša Varga: Naši 12-godišnjaci su, što se tiče oralnog zdravlja, na začelju Europe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.