INA i Edison

Započinje proizvodnja sa sjevernojadranskog polja Izabela

Foto: INA
Započinje proizvodnja sa sjevernojadranskog polja Izabela
04.07.2014.
u 15:37
Plinsko polje Izabela nalazi se oko 60 km od Pule, a ukupne rezerve procjenjuju se na oko 1.4 milijardi m3 plina
Pogledaj originalni članak

Industrija nafte, d.d. i Edison International S.p.A. pustili su u proizvodnju sjevernojadransko polje Izabela nakon što su usuglašena posljednja otvorena pitanja čime su stečeni svi preduvjeti za početak eksploatacije plina.

Plinsko polje Izabela nalazi se oko 60 km od Pule, a ukupne rezerve procjenjuju se na oko 1.4 milijardi m3 plina, dok će očekivana proizvodnja biti na razini od oko 280 milijuna m3 godišnje. Proizvodnja će se odvijati s dvije platforme postavljene na dubini mora od oko 37 metara, nakon čega će plin biti otpremljen do platformi Ivana A i Ivana K, koje se nalaze također na sjevernom Jadranu, gdje će se dalje obrađivati i komprimirati te nakon toga pustiti u transportne sustave prema Hrvatskoj i Italiji. 

 - Zadovoljni smo što je postignut konsenzus između dviju strana nakon konstruktivnih razgovora koje smo vodili s našim talijanskim partnerima. Ovo je važan trenutak za našu kompaniju jer pokazuje da smo dobar partner s velikim iskustvom u projektima istraživanja i proizvodnje na Jadranu te također izražava i našu namjeru da proširimo svoju suradnju i izvan ovog projekta, rekao je g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Nakon uspješno završenih pregovora između Ine, Edisona i Enija danas su potpisani ugovori kojima se regulira prihvat, obrada i otprema plina postojećim sustavima, nakon čega je mogla otpočeti proizvodnja s ovog sjevernojadranskog polja.

>> Vrdoljak: Javnost je digla famu ni oko čega

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.