DZS

Zabilježen pad broja zaposlenih u industriji na godišnjoj razini

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Radnici na gradilištu
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Radnici PZC-a Varaždin
02.04.2020.
u 07:06
Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do veljače ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani manja je za 0,2 posto.
Pogledaj originalni članak

Ukupan broj zaposlenih u industriji u veljači ove godine bio je veći za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na veljaču prošle godine smanjen za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u veljači u odnosu na siječanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,3 posto, u proizvodnji pića.

Istodobno je najviše pao broj zaposlenih u proizvodnji strojeva i uređaja te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 1,5 posto.

Godišnja usporedba pokazuje, pak, da je u veljači najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 6,8 posto te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, također za 6,8 posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je, pak, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 25,2 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do veljače ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani manja je za 0,2 posto.

VIDEO: Cijene nekretnina u Zagrebu pale su i do 20 posto. Evo što kažu stručnjaci

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.